ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

De doelpuntmaker van de eerste EK kwalificatiegoal ooit is op 84 jarige leeftijd overleden
RSS

De doelpuntmaker van de eerste EK kwalificatiegoal ooit is op 84-jarige leeftijd overleden. Anatoli Ilyin scoorde op 28 september 1958 de eerste goal in de nieuw opgezette internationale competitie. Na slechts 4 minuten spelen opende Illyin de score voor de Sovjet Unie in het Luzhniki Stadion in Moskou. De Sovjet Unie won 2 jaar later het EK 1960 in Frankrijk.

Ilyin maakte deel uit van het elftal dat Olympisch goud won in Melbourne. Hij scoorde het enige doelpunt in de finale tegen Joegoslavië. Iiyin won 5 landstitels in de Sovjet Unie en 2 Sovjet Cups gedurende zijn loopbaan bij Spartak Moskou. In 1954 en 1958 was hij topscorer. In zijn gehele 13-jarige loopbaan als voetballer scoorde hij 106 doelpunten.

In 1962 stopte Ilyin met voetballen en ging hij aan de slag als coach bij de opleiding van Spartak Moskou tot 1996.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 13-02-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Bet-at-Home

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.