ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Blinden en slechtzienden kunnen EK 2016 wedstrijden beleven door commentaar via hun mobiele telefoon
RSS

Er is een programma voor het EK 2016 ontwikkeld waarbij blinden en slechtzienden, net als andere voetbalsupporters, ook van de show kunnen genieten. Visueel beperkte fans kunnen door het Audio Description programma ook genieten van alle wedstrijden tijdens het EK 2016 in Frankrijk.

"Het FAF brengt 44 verschillende instellingen samen vanuit het hele land en helpt de visueel beperkte fans bij elke stap in hun leven," legt FAF president Fincent Michel uit. "Het Audio Description EK 2016 programma is een project die opgezet is om visueel beperkte fans in de stadions te helpen bij het ervaren van de voetbalshow."

Aan het project zullen 40 vrijwilligers deelnemen, allen journalistiekstudenten. Zij ondergaan gedurende drie maanden een trainingsprogramma, waarna 10 mensen geselecteerd worden om de audio-ondertiteling van de wedstrijden te doen.

Audio-ondertitelingspecialisten verwoorden alles wat er tijdens de wedstrijd gebeurt, leggen de sfeer in het stadion uit en omschrijven de fysieke gesteldheid van spelers en hun gezichtsuitdrukkingen. Tijdens de wedstrijd worden de acties en gebeurtenissen verteld, naast de statistieken en tactische analyses van de conventionele commentatoren.

Er zijn geen speciale gebieden voor visueel beperkte voetbalfans tijdens het EK 2016. Er zal een speciale radiofrequentie beschikbaar worden gesteld in aanloop naar het EK 2016. Iedereen zal toegang hebben tot het geluid via hun mobiele telefoons.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 16-04-2016 | Door:
BetFair

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.