ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Blind neemt stokje over van Hiddink
RSS

Het was al te verwachten, maar woensdagmiddag was er witte rook in Zeist zien: Danny Blind wordt definitief de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is de opvolger van de vertrokken Guus Hiddink, onder wie hij tot voor kort assistent-bondscoach was. De directie van de KNVB bereikte woensdag een akkoord met Blind en diens zaakwaarnemer. De oefenmeester zal tot en met het WK 2018 aan het roer staan bij Oranje.

Met ingang van 1 augustus is Blind officieel de nieuwe bondcoach van Oranje. De voormalig rechterhand van Hiddink zal aanblijven tot en met 1 augustus 2018, ware het niet dat er na het seizoen 2015/2016 wel een evaluatiemoment zal plaatsvinden. Dat is na het EK 2016 in Frankrijk, waarvoor het Nederlands elftal nog flink aan de bak zal moeten om zich te plaatsen.

"We zijn blij dat we na het afscheid van Guus Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden. We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen via de officiële kanalen van de voetbalbond. Hij gaat samen met de rest van de bondsdirectie op zoek naar een nieuwe assistent-bondscoach. Ruud van Nistelrooy blijft in dienst als assistent.

In de aanloop naar de interlands tegen IJsland (3 september, thuis) en Turkije (6 september, uit) zal Blind op een persconferentie meer vertellen over zijn nieuwe uitdaging.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 01-07-2015 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.