ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Adidas introduceert een nieuwe voetbal voor de knock out ronden van het EK 2016
RSS

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap voetbal wordt er voor de knock-out ronden een nieuwe bal geïntroduceerd. Sponsor Adidas heeft speciaal voor het EK 2016 maar liefst twee verschillende officiële wedstrijdballen ontwikkeld. Het nieuwe ontwerp zal de bal voor de groepsronden vervangen tijdens de achtste finales tot aan de finale op 10 juli in het Stade de France.

De kleuren en het design zijn geïnspireerd door het EK2016 logo. Op de Beau Jeu staan de nummers 2, 0, 1 en 6 en vormen het jaartal waarin het EK2016 gehouden wordt. Ook staan de letters EURO op de bal. De vormen op de EK2016 bal geven bepaalde kenmerken van het toernooi in Frankrijk weer.

EK 2016 bal knock-out ronden

Sinds het eerste EK voetbal in 1960 worden er jaarlijks nieuwe officiële wedstrijdballen ontwikkeld door Adidas. Bekijk de geschiedenis van de EK bal door de jaren heen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 23-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.