ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

4 Nederlandse spelers hebben in 1 seizoen zowel de Champions League als het Europees Kampioenschap voetbal gewonnen
RSS

Zal één van de spelers die de Champions League wint ook succes hebben tijdens het Europees Kampioenschap voetbal? Wie heeft er zowel succes met zijn club als met zijn land? Wie houdt er in één seizoen twee keer een beker boven zijn hoofd?

Maar liefst 7 spelers hebben ooit de finale van de Champions League én de finale van het Europees Kampioenschap voetbal in hetzelfde seizoen gewonnen. Daarnaast zijn er 8 spelers die zowel de Champions League als het Wereld Kampioenschap voetbal wonnen.

Spelers die in hetzelfde seizoen zowel de Champions League als het Europees Kampioenschap wonnen

1964: Luis Suárez (Internazionale en Spanje)
1988: Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Berry van Aerle, Gerald Vanenburg (PSV en Nederland)
2012: Fernando Torres, Juan Mata (Chelsea en Spanje)

Spelers die in hetzelfde seizoen zowel de Champions League als het Wereld Kampioenschap wonnen

1974: Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Uli Hoeness (Bayern München en Duitsland)
1998: Christian Karembeau (Real Madrid en Frankrijk)
2002: Roberto Carlos (Real Madrid en Brazilië)

Een aantal spelers had ook in het bovenstaande rijtje kunnen staan. Wim Kieft (Nederland) won bijvoorbeeld in 1988 de Champions League met PSV, maar bleef op de bank tijdens de finale van het EK 1988. Ook Nicolas Anelka en Christian Karembeu (Frankrijk) hadden dezelfde ervaring. Zij wonnen met Real Madrid in 2000 de Champions League, maar speelden niet mee in de finale van het EK 2000. Karembeu had in 1998 echter al beide toernooien gewonnen. Sami Khedira (Duitsland) won met Real Madrid in 2014 de Champions League, maar raakte twee weken later tijdens de warming-up van de finale van het EK 2014 geblesseerd. Duitsland won deze finale vervolgens zonder hem.

Spelers die in 2016 zowel de Champions League als het EK 2016 kunnen winnen

Spelers van 11 landen die aanwezig zijn op het EK 2016, zijn ook nog actief in de Champions League. Het betreffen spelers van Atlético Madrid, Bayern München, Manchester City en Real Madrid.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 24-04-2016 | Door:
Finale

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.